Zdrowe zielone naleśniki ze szpinaku
Hejka!
Dzis cos na szybko z mysla o moich najmlodszych- pyszne, puszyste i zdrowe nalesniki szpinakowe:-)
Skladniki:
2 garsci szpinaku
3 jajka
pol litra jogurtu naturalnego lub maslanki
2 szklanki maki ( ja uzywam orkiszowej lub jaglanej)
olej lub maslo - ja uzywam ghee do natluszczenia patelni
Wykonanie:
Szpinak rozdrabniam w malakserze z odrobina wody ( mozna uzyc blendera).
Do miski przekladam rozdrobniony szpinak, dodaje jajka, jogurt lub maslanke oraz mąkę.
Calosc mieszam do uzyskania konsystencji ciasta nalesnikowego.
Smaze na rozgrzanej, natluszczonej patelni.
Nalesniki sa mega puszyste,smaczne i soczyscie zielone.
Moje dzieci je uwielbiaja.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz